inge-bril-1920x585px

Onze Accountmanager Communicatiebureau De Facto

Deel
Iedere week is anders, en toch weer hetzelfde. Andere functies, nieuwe zoektochten naar geschikte media, nieuwe teksten om na te lezen, zelfde geroutineerde administratie en detailwerk, telkens in naam van en voor mijn klanten. I like it! Al bijna 30 jaar.

Bijna 30 jaar De Facto Image Building, en het voelt alsof ik gisteren mijn contract tekende …

Dikwijls krijg ik de vraag: “Hoe hou je het zo lang vol in dezelfde job?”

Mij lijkt het nochtans helemaal niet lang. Time flies when you’re having fun. Uiteraard is werken niet altijd fun, maar daar tegenover staat dat je veel zelf in handen hebt en je ook de fun in minder aangename situaties kunt zien. Het is waar … Na 29 jaar doe je sommige taken routinematig. Maar niks mis met geroutineerd kwalitatief opvolgwerk, toch?

Mijn werkweek start gemiddeld al op zondagmiddag.

Even de mailbox openen en de belangrijke zaken van de minder belangrijke en de spam scheiden. Dat maakt het op maandag alvast iets aangenamer doorstarten. Sommige van mijn klanten werken op zaterdag, moet je weten, dus heb ik ook graag dat ze op maandag snel hun doorgestuurde tekst in een opgemaakte lay-out terugkrijgen. Mét bijhorende offerte en media-advies. Voor de opmaak van de advertenties kan ik rekenen op mijn toffe studio-collega’s. En als zij geen tijd hebben, dan doe ik het toch gewoon zelf? Weer zo’n voordeel van al heel lang bij De Facto Image Building te werken.

Indertijd is De Facto – toen nog zonder Image Building – gestart met een zaakvoerder en 2 werknemers, waaronder ikzelf.

We waren manusjes van alles: we maakten zelf de advertenties op en typten zelfs de teksten uit, want die kwamen per fax! toe. PS Ik ben uiteraard mee geëvolueerd met de nieuwste opmaakprogramma’s.

Vroeger ging ik ook nog veel de baan op, op prospectie.

Wat daar de fun-factor van is? Dat sommige van de indertijd gemaakte klanten dat vandaag nog altijd zijn! Van jonge ondernemers en jonge werkkrachten zijn we samen gegroeid naar iets minder jonge ondernemers. Je begint na verloop van tijd ook met elkaar te praten over meer persoonlijke onderwerpen. En da’s leuk. Dat creëert een band.

Zijn er dan niet heel veel zaken veranderd ondertussen, vraag je je misschien af? Natuurlijk wel!

De fax is ondertussen een stille dood gestorven, en de teksten hoef ik niet meer over te typen. Die krijg ik netjes in een Word document gepresenteerd. Het eerste wat ik doe, is deze nalezen, want advertenties met fouten: daar hou ik niet van. De gouden tijden van de printadvertenties liggen alweer een tijd achter ons. Het digitale tijdperk heeft zich als vaste waarde genesteld. Maar door de huidige marktsituatie – voldoende jobs, maar te weinig mensen om die in te vullen – is de combinatie van print + digitaal nog altijd het beste. Dus als het nodig is ga ik te rade bij mijn collega’s die digitaal sterk zijn. Het opzetten van Facebookcampagnes en Google Adwords … Tja, als iemand het beter kan dan jijzelf, dan moet je dat ook aan die ander overlaten. Het is een andere generatie. En wat denk je? Ik vind dat leuk! Het is een generatie die mijn kinderen zouden kunnen zijn, en dat houdt mij jong, van geest.

Ok, hoor ik je denken … en dat is het dan, jouw werkweek? Uiteraard niet!

Als de klanten tevreden zijn met de advertenties, de beelden, de teksten…en ze geven hun goedkeuring voor verschijning, dan zorg ik ervoor dat het ook zàl verschijnen. Orders maken, contacten met de media, materiaal checken, materiaal aan de media bezorgen. 30 jaar terug kostte dit veel tijd. We moesten met een diskette of zip naar de drukkerij, wachten op de bromures of de films, en dan een koerier laten komen om alles naar de juiste mediahuizen te brengen. Wat was de uitvinding van de ISDN-lijn toen een welkome verbetering! Alleen … Je moest je hele file – met lettertypen, beelden, logo’s, … – doorsturen. En dat kostte tijd! Donderdagen tot 1u ’s nachts waren geen rariteit. Maar tijdens het wachten werd er heel wat afgelachen tussen de collega’s. Vandaag is ook dat wachten voorbijgestreefd. Een pdf is snel gemaakt en doorgestuurd.

Dus gedaan dan met socializen onderling? Oh nee!

Bij mooi weer installeren we ons op donderdag na het werk op het terras, muziekje erbij, drankje – ééntje, want iedereen moet nog naar huis rijden – … En weet je wat? Ik vind dat leuk! We gaan op vrijdag goedgemutst het weekend in. En beginnen zondag weer van voor af aan.

Saaie job, accountmanager bij De Facto Image Building? Helemaal niet dus!

Iedere week is anders, en toch weer hetzelfde. Andere functies, nieuwe zoektochten naar geschikte media, nieuwe teksten om na te lezen, zelfde geroutineerde administratie en detailwerk, telkens in naam van en voor mijn klanten. I like it! Al bijna 30 jaar.

Wil je ervaren ondersteuning voor je jobads en mediabuying? Contacteer ons op dfib.net/contact.

andere blogberichten