Web

Als communication strategist ga ik er iedere dag tegenaan

Deel
Lutgart Verraes is een van onze drijvende krachten bij De Facto Image Building. Communicatiestrateeg, accountmanager, glitterschoeneigenaar… Ze vertelt je graag alles over een geanimeerde werkdag.

Ik begin meteen met een bekentenis: ik ben een ochtendmens. Ja, ze bestaan echt! Zodra de wekker gaat, en meestal vijf minuten ervoor, spring ik uit bed. Goedgezind en klaar voor de dag. Slapen is een van mijn talenten, dus ik heb energie te over om eraan te beginnen.

Mijn eerste taak? Siepie (onze kat en queen of the house) buitenlaten en enkele diepe teugen frisse lucht inademen. En dan koffie. We kunnen ertegenaan! Als communication strategist en account manager moet ik snel schakelen, tussen verschillende klanten en projecten. Een fris hoofd is dus zeker aangeraden.

Moodboards, blogposts & Teams

Wat staat er vandaag op de agenda in mijn home office? Eerst en vooral moet er met onze art director en project manager afgestemd worden over de fotoshoot rond de nieuwe campagne van een van onze b2c-klanten. Het concept is helder, de positionering staat op punt, het mediaplan is afgeklopt… Klaar om de beelden tot leven te laten komen. We bespreken de locatie, de modellen, de styling, het moodboard en de nodige props. En oh ja, we vergeten zeker niet dat de acteurs een negatieve coronatest moeten voorleggen voor ze de set betreden. De violen zijn gelijkgestemd en ik laat het project verder ontwikkelen in de veilige handen van de project manager en het creative team.

Vervolgens werk ik enkele openstaande puntjes af. Ik beantwoord een telefoontje van een klant die mijn mening vraagt over de nieuwe blogpost, stem af met onze digital marketeer rond de lancering van een digitale rekruteringscampagne en koppel terug rond een lopende offerte in de media. Ik “Teams” onze grafische vormgever rond een logo voor een nieuwe app en laat haar mijn feedback weten. Het is spannend afwachten wat de klant ervan vindt, maar ik ben alvast enthousiast over het geleverde werk.

Fancy prospecting

Voor ik het weet, gromt mijn maag en zie ik dat het middagpauze is. Een home office in coronatijden én een hobbykok als man… Laat de lunch maar komen!  Na de middag heb ik nog even tijd om wat extra kennis te vergaren. Een webinar over employee engagement, om mijn kennis van employer branding nog wat verder te verdiepen, is een perfect dessertje.

Na de middag word ik bij een prospect verwacht. Ze zijn op zoek naar een nieuwe communicatiepartner en dachten aan ons. We hebben ervoor gekozen om deze meeting live te laten doorgaan. Mits het respecteren van de veiligheidsnormen, krijgen we toch de kans om elkaar eens te zien. Zo voelen we beiden snel aan of de “klik” er is. Een samenwerking kan namelijk heel erg intens zijn, met vaak dagelijks contact tussen klant en strateeg. De connectie moet er zeker zijn. Helemaal happy dat ik nog eens face to face kan vergaderen, trek ik mijn fancy glitterschoenen aan. We kunnen op pad! Wat geeft het een energieboost om buitenshuis te zijn.

Opnieuw in mijn home office analyseer ik nog de gegevens die we uit enkele diepte-interviews en workshops bij een b2b-klant gecapteerd hebben. Employer branding staat hier centraal. Daarom zet ik, samen met onze copywriter, de eerste krijtlijnen uit van een EVP (Employer Value Proposition), de basis van een strategische employerbrandingcommunicatie. Komt helemaal goed.

Next, please!

Volgende week staat er een brandkeyworkshop bij een start-up op de agenda. Ik verdiep me alvast even in de markt en de concurrenten zodat ik met de nodige kennis van zaken kan doorvragen. Telkens een nieuwe wereld die voor me opengaat, love it!

De werkdag zit erop en het hoofd zit vol met plannen. Tijd voor een frisse neus!

Nog een wandeling in het natuurdomein aan mijn deur met de podcast ‘Dare to Lead’ van Brené Brown in mijn oren. En dan de dag afsluiten in de zetel. Oh ja, ik moet mij ook nog verdiepen in Clubhouse, want collega Jürgen heeft me uitgenodigd. Never not learning, toch?

andere blogberichten