Brand key banner

Brand Key: de sleutel tot jouw merk

- Lutgart Verraes, Communication strategist

“Your brand is the single most important investment you can make in your business.” – Steve Forbes

Een succesvol bedrijf weet waarvoor het staat: Hoe zit ons DNA in elkaar? Wat zijn onze waarden? Wie is onze klant? Het is wat je onderscheidt van de concurrentie. Het merk omvat een boodschap die het beslissingsproces van de klant beïnvloedt. Het brand key model is hierbij een fundamentele oefening. Het bepaalt de positionering van het merk, en die is cruciaal voor de communicatie- en marketingstrategie. Het model is zowel op overkoepelend als overzichtelijk vlak een schot in de roos.

De Facto Image Building begeleidt je in het ontdekken van de brand key.

Wat is een brand key?

Het model heeft zijn wortels bij Unilever. Het bood de brand owners van de verschillende Unilevermerken een snelle, overzichtelijke en uniforme tool. Het doel van de brand key was en is: de essentie van een merk op een efficiënte manier samenvatten. Hierbij worden alle vragen beantwoord vanuit een client centric benadering: Wat drijft onze klant? Welke waarden straalt het merk uit voor de klant? Wat zijn de voordelen voor hem of haar?

Ook voor de positie naar de werknemer kan deze oefening van groot belang zijn: Wie zijn we als werkgever? De brand key omvat acht aspecten, gaande van de historische kracht van het merk, over de doelgroep en de merkwaarden, om uiteindelijk bij de essentie te belanden en de brand awareness te verhogen.

Hoe ontdek je jouw brand key?

Het is hier dat De Facto Image Building ten tonele verschijnt. Wij helpen je graag bij het opstellen van jouw brand key. Van start-ups die hun missie van bij het begin willen scherpstellen, over KMO’s die een kapstok voor hun ideeën willen creëren, tot grotere bedrijven die verschillende merken een essentie willen geven. Eens de brand key gevormd is, kunnen de nieuwe inzichten verder uitgediept worden. Hierbij kan De Facto Image Building opnieuw zijn meerwaarde tonen: branding, websites, content marketing… Het valt allemaal binnen onze expertise.

Laat corona geen obstakel zijn! Ook in deze tijden hebben wij de middelen om je perfect te begeleiden. Met een online workshop gaan we door middel van moderatie en aan de hand van een interactief digitaal whiteboard op zoek naar de brand key van jouw bedrijf.

De Facto Image Building helpt je graag verder bij het ontdekken en uitwerken van jouw brand key.

Lutgart Verraes
Communication strategist
Kennismaken met jouw brand key?
ja graag!

andere blogberichten

alle blogberichten

Schrijvend op je doelpubliek af

In een bos vol informatie wil je dat je doelgroep jouw bomen eruit pikt. Daarvoor is een persoonlijke aanpak in je woorden niet te versmaden. Maar hoe flans je dat in elkaar, zo’n wervende tekst met een personal touch?

lees meer

De allesoverziende art director

Met een hoofd vol levendige ideeën strooit ons Kim vlotjes met krachtige visuals. Ontdek hoe onze state of the art director zowel De Facto Image Building als campagnes voor onder meer Comfortlift laat shinen.

lees meer