Een employer branding met meer waarde

Fednot is de grootste beroepsfederatie van het land. Hun missie? Notarissen en notariskantoren ondersteunen zodat zij kunnen doen wat ze best doen: burgers helpen op belangrijke momenten in hun leven.  

In de huidige krappe arbeidsmarkt is het niet altijd makkelijk om de juiste profielen aan te trekken. De war for talent woedt hevig en dat voelt ook Fednot. Daarom willen ze graag employer of choice worden bij juridische en IT-experten. En laat dat net zijn waar wij zo sterk in zijn!

Eerste fundering: check

Voor de employer branding van Fednot had Johan Claes al op voorhand grondige graafwerken uitgevoerd. Hij nam interviews af en bevroeg de medewerkers via een Proust-vragenlijst. Daarna had hij ook al een EVP opgesteld. Er lag dus een eerste fundering waar wij op verder zouden bouwen.

 

Eerste fundering: check

Voor de employer branding van Fednot had Johan Claes al op voorhand grondige graafwerken uitgevoerd. Hij nam interviews af en bevroeg de medewerkers via een Proust-vragenlijst. Daarna had hij ook al een EVP opgesteld. Er lag dus een eerste fundering waar wij op verder zouden bouwen.

De puntjes op de i

Omdat de eerste onderzoeken gebeurd waren in de piek van Covid (en dus virtueel waren verlopen), beslisten we samen met Fednot om de bevindingen ook nog eens face-to-face af te toetsen. We spraken daarvoor eerst uitgebreid met het management. Daarna lieten we de medewerkers van Fednot in een creatieve workshop knippen, scheuren, plakken, en vooral vertellen over hun ervaring op het werk. Wat bleek: de bevindingen van twee jaar ervoor waren nog steeds van toepassing. We zetten de puntjes op de i van de EVP en gingen dan aan de slag voor het creatief concept.

Werken met meerwaarde

Werken bij Fednot doe je niet voor de naam, niet voor de faam… werken bij Fednot doe je voor het grote publiek, de notaris, je collega’s en jezelf. Bij Fednot heeft je werk meerwaarde en dat willen we duidelijk communiceren. In de Employer Brand-video brengen we in beeld hoe Fednot impact heeft op de sector maar ook op elke burger. En de acteurs? Dat zijn hun medewerkers zelf!

We brengen het verhaal ook digitaal

De jobsite kreeg een heuse make-over en focust nu op een vlotte gebruikerservaring. Kandidaten vinden er gemakkelijk de nodige informatie. Aan de hand van authentieke ambassadeursverhalen, kunnen ze ook al voelen hoe het écht is om bij Fednot te werken. Bovendien is de site nu gekoppeld aan een ATS waardoor het voor Fednot gemakkelijker is om vacatures toe te voegen en een overzicht te houden van de sollicitanten.

“De respons op de video’s is overweldigend. Iedereen vindt het prachtig, hartverwarmend, ontroerend … Heel veel mooie reacties!”

Lieve Van Boxem – PR Manager/Spokeswoman

Video afspelen

Een campagne om voor te tekenen

In een activerende rekruteringscampagne zetten we testimonials centraal. De ambassadeurs vertellen in korte video’s enthousiast over hun werk. Een job waar je jezelf kan ontplooien, daar teken je toch voor? Als echte supersterren sluiten ze af met hun handtekening op de lens. Een campagne op meerdere kanalen met scrollstopping copy en persoonlijke beelden, trekt de aandacht van de doelgroepen en motiveert hen om te solliciteren.

Een campagne om voor te tekenen

In een activerende rekruteringscampagne zetten we testimonials centraal. De ambassadeurs vertellen in korte video’s enthousiast over hun werk. Een job waar je jezelf kan ontplooien, daar teken je toch voor? Als echte supersterren sluiten ze af met hun handtekening op de lens. Een campagne op meerdere kanalen met scrollstopping copy en persoonlijke beelden, trekt de aandacht van de doelgroepen en motiveert hen om te solliciteren.

Employer Branding op maat van jouw bedrijf?

ontdek nog andere projecten