superabsorberende employer branding

ambitieuse uitbouw van productie & personeel

Nippon Shokubai Europe is een Japans chemiebedrijf gespecialiseerd in de productie van superabsorbers (SAP), die terugkomen in producten zoals pampers. Hun Europese hoofdzetel in de haven van Antwerpen mocht de site verder uitbouwen en hun productie verhogen. Dat resulteerde in een vraag naar 70 gegeerde jobprofielen in een zeer competitieve jobomgeving. Een sterk resultaatgerichte HR & communicatie-uitdaging die De Facto Image Building graag aannam.

op naar hedendaagse campagnebeelden

Comfortlift vond dat hun oude beeld niet langer weerspiegelt waarvoor ze staan. Een fris verhaal is nodig, en daar schrijven we bij De Facto Image Building graag aan mee.

op naar hedendaagse campagnebeelden

Comfortlift vond dat hun oude beeld niet langer weerspiegelt waarvoor ze staan. Een fris verhaal is nodig, en daar schrijven we bij De Facto Image Building graag aan mee.

rekruteren met chemie

Een familiale bedrijfscultuur in een Japanse multinational. Werkzekerheid in een crisisvrije sector. Hoog aangeschreven ondernemerschap. We zetten deze EVP-elementen meteen om in de praktijk door de werknemers zelf bij de rekrutering van hun nieuwe collega’s te betrekken. Zij wikten en wogen verschillende uitgewerkte concepten. En kozen voor een ambitieuze ‘JoIN our TEam’ rekruteringcampagne. Ze lieten zich fotograferen, gaven testimonials mee, toonden volop hun ondernemerschap en ruimdenkendheid.

thanx for joINing

Voor zo veel ondernemerschap wilden we eerst de werknemers zelf bedanken. We stuurden naar hen thuis een postkaart in de look & feel van de te lanceren campagne en jobsite. We toonden ook extra waardering voor de collega’s die meewerkten aan de EVP, de photoshoots en testimonials. Deze ambassadeurs kregen een Bentobox met onder andere een waardebon voor een Japans restaurant. Voor nieuwe collega’s maakten we alvast een onboarding box op, volledig vormgegeven in de huisstijl van de campagne.

joIN our TEam

We ontwikkelden de jobsite jobsinchemie.be als centrale landingsplek. Hier kunnen geïnteresseerden de volledige employer brand van Nippon Shokubai Europe ervaren, en er meteen solliciteren. Hun candidate experience wordt gevoed met vacatures en testimonials in de look&feel van de rekruteringcampagne. Dit alles draaiend op een uitgekiende monitoring om de kwaliteit en resultaten van de campagne te garanderen. Een sterk doelgroepgerichte SEA-campagne en sociale media-strategie toonden de weg naar deze jobsite.  Lijnbussen reden onze JoIN our TEam ads rond, en we zetten generieke én junior profiel gerichte jobdagen en een daaraan gelinkte joinourjobday.be op.

iedereen in zijn element

Onze strategische aanpak heeft zijn doel niet gemist. Door werknemers zelf te betrekken is hun employee engagement sterk gestegen. Dat merkten we niet alleen aan hun enthousiasme op de werkvloer, maar ook aan de sollicitanten die via referral binnen kwamen. Naast het ontwikkelen van een employer brand waar chemie in zit, haalden we op korte tijd ook de helft van de fel gegeerde jobprofielen binnen. Voor deze employer brand campagne wonnen we in 2016 een HR Excellence Award.

Voel je de chemie tussen ons al?

ontdek nog andere projecten