shaping Proximus’ employer branding

Iedereen kent Proximus. Wat in meer analoge tijden als RTT en Belgacom ter ore kwam, groeide de laatste decennia uit tot een van de belangrijkste leveranciers van telecommunicatie en digitale technologieën. Naast de digitale revolutie wil Proximus ook de arbeidsmarkt omarmen.

searching for tomorrow's talent

Proximus heeft nood aan gespecialiseerde IT- en verkoopsmedewerkers, naast beloftevolle internships. Zo’n twee jaar geleden was het dan ook op zoek naar een bedrijf gespecialiseerd in employer branding. Alle wegen leiden naar Rome, maar Proximus kwam in Sint-Martens-Latem terecht. Bij De Facto Image Building zijn we gepokt en gemazeld op het vlak van rekruteringscommunicatie. Geef ons een doelpubliek en wij gaan erop af. We think possible!

searching for tomorrow's talent

Proximus heeft nood aan gespecialiseerde IT- en verkoopsmedewerkers, naast beloftevolle internships. Zo’n twee jaar geleden was het dan ook op zoek naar een bedrijf gespecialiseerd in employer branding. Alle wegen leiden naar Rome, maar Proximus kwam in Sint-Martens-Latem terecht. Bij De Facto Image Building zijn we gepokt en gemazeld op het vlak van rekruteringscommunicatie. Geef ons een doelpubliek en wij gaan erop af. We think possible!

employees for Proximus

Voor de employer branding van Proximus gingen we op zoek naar haar visie, missie en waarden. We puurden er een strategie voor de volgende jaren uit, om hun evolutie van een telecommunicatiebedrijf naar een technologiebedrijf te ondersteunen. Zonder de ziel van Proximus uit het oog te verliezen. De nieuwe strategie moest een nieuw puzzelstukje vormen in de cultuur van het bedrijf.

Een EVP (= Employee Value Proposition) zag het daglicht, om de ziel en de persoonlijkheid van Proximus als werkgever naar buiten te dragen. Hier bouwden we vervolgens een creatief rekruteringsconcept rond: “Shape the future of digital with us”. We kozen een boodschap die perfect alligneert met het corporate “Think Possible”.

calling for ambassadors

Je mag dan wel de juiste boodschap hebben, je moet hem nog altijd bij je publiek krijgen. De doelgroepen in kwestie: techniekers, callcenteroperatoren, ICT’ers, management trainees, salesmedewerkers … Een voor een essentiële posities binnen het Proximus-raderwerk. Daarom werden de medewerkers binnen Proximus warm gemaakt om ambassadeur te worden voor hun bedrijf en hun functies een gezicht te geven. Het zorgt niet alleen voor een overtuigend beeld voor toekomstige medewerkers, maar werkt ook charmerend voor de huidige werknemers.

let’s get to work

Door middel van een landingspagina en een online casting werden de meest geschikte kandidaten eruit gepikt. Campagnebeelden en een wervingsvideo uit de grond stampen in COVID-tijden, met alle anderhalve meters en mondmaskers die erbij horen, wij kregen het voor elkaar! De vraag “Hoe is het om te werken bij Proximus?” werd vastgelegd dankzij videogetuigenissen. Voor de campagnebeelden werkten we per categorie van medewerkers een specifieke copy uit, om de toekomstige krachten ten volle aan te spreken.

animate for a higher click rate

Hoe mooi beelden ook zijn, ze leveren steeds een extra beleving op wanneer we er attractieve animatie in introduceren. De beweging van dynamische beelden spreekt meer aan dan de focus van een vaststaand beeld. Deze methode werkt dan ook optimaal op kanalen zoals social media, waar mensen snel getriggerd moeten worden. We bewegen de kijkers ertoe hun werkleven een nieuwe schwung te geven.

“It was a very nice experience to work with De Facto Image Building. I was impressed by their professionalism, creativity and can-do mentality. Although it was not easy to organize a photo and video shoot in corona times, they managed to create a very dynamic, fun and attractive video and nice images.”

Kathleen Pieraerts – HR COMMUNICATION MANAGER BIJ PROXIMUS

joined forces

De finale jobsite, de poort langs waar de toekomstige Proximus-collega’s uiteindelijk van zich laten horen, kreeg vorm via InVision. Een platform voor digitale productontwikkeling, toegankelijk voor cocreatie via opmerkingen en feedback, met een optimale samenwerking tot gevolg. Het is hier waar alle verschillende ideeën en uitwerkingen samenkomen, en waar we maanden inzet beloond zien.

the future guideline

Hoe moet de employer branding van Proximus er in de toekomst uitzien? Het wordt allemaal uitgelegd in een employer brandbook. Van social media over visuele elementen tot out-of-homereclame: het krijgt allemaal vorm, met de cultuur van Proximus erin verweven. Onze knowhow en adviezen geeft de employer branding van Proximus een nieuw elan. Het resultaat is een digitale wervingscommunicatie waar het land nog jaren over zal horen.

Zin in een talentrijke toekomst? Contacteer ons via dfib.net/contact en wij dokteren samen een employer brand strategie uit!

Zin in een talentrijke toekomst?

ontdek nog andere projecten