Een krachtig logo voor het dynamische Sint-Genesius-Rode

Sint-Genesius-Rode ligt in Vlaams-Brabant, in de groene gordel rond Brussel. Het is een open en dynamische gemeente met taalfaciliteiten, waar respect voor de mens en natuur centraal staat.

Gemeente met veel facetten

Het lokaal bestuur Sint-Genesius-Rode wilde een nieuw logo om de gemeente authentiek voor te stellen. Het vorige logo was al enkele jaren oud, en bij een levendige gemeente hoort een straffe huisstijl. Dat vonden wij ook! Met ons strategisch plan en creatieve visie konden we hen in verleiding brengen en zo begonnen we aan deze opdracht.

Kort maar krachtig

Om tot een sterk logo te komen, wilden we steeds eerst goed begrijpen wat precies het DNA is van de gemeente. In een verkort maar intensief traject gingen we op zoek naar het unieke karakter van Sint-Genesius-Rode. We durfden complexe vragen te stellen, ons flexibel op te stellen, maar vooral te blijven graven tot we voldoende begrepen wat de gemeente zo bijzonder maakt.

Voor alle Rodenaars

Het resultaat is een energiek en modern logo. Met het kleurenspel zorgden we voor tweetaligheid: je kan zowel de Nederlandse naam als de Franse lezen. De typografie is tijdloos en samen met de ronde vormen straalt het geheel plezier en toegankelijkheid uit. Het is een logo dat er staat voor alle Rodenaars.

Het beeldmerk is een dynamische vorm die staat voor verbondenheid en openheid. De groene boog geeft een speelse knipoog naar de Groene Gordel.

Kleur bekennen

We kozen twee hoofdkleuren en vier secundaire kleuren die de waarden uitstralen van Sint-Genesius-Rode. Blauw is de kleur voor kalmte en waarheid. Groen zorgt voor een gevoel van rust en vertrouwen. Het geeft ook een leuke visuele referentie naar het groene karakter van de gemeente.

Speelsheid troef

Vanuit het logo leidden we enkele afgeronde vormen af. Op die manier creëerden we luchtige grafische elementen die gebruikt kunnen worden voor een extra speelse toets. De elementen zorgen ook voor een duidelijke en samenhangende look & feel van alle communicatiedragers.

Helder en handig: de huisstijlgids

We gingen nog een stapje verder om het nieuwe logo te lanceren en het lokaal bestuur Sint-Genesius-Rode (en al haar diensten) op weg te helpen met de nieuwe huisstijl. We maakten alvast enkele belangrijke tools om mee uit te kunnen pakken. Daarnaast vatten we ook de belangrijkste richtlijnen samen in een begrijpbare gids. Met tips en tricks rond beelden, lettertype en taal, kunnen ze voortaan dus ook zelf aan de slag.

Is je huisstijl ook toe aan opfrissing?

ontdek nog andere projecten