rebranding van een familiebedrijf

#communicatieconcept

#concurrentieanalyse

#fotoshoot

#huisstijl

#positionering

#rebranding

#stationary

#webdesign

#communicatieconcept

#concurrentieanalyse

#fotoshoot

#huisstijl

#positionering

#rebranding

#stationary

#webdesign

4 generaties zoeken frisse kijk op hun communicatie

Maes Mattress Ticking is een toonaangevende producent van ‘Belgian Damask’. Het op en top Belgische familiebedrijf is marktleider in het weven en breien van hoogwaardige matrastijken. Dit bedrijf heeft een rijke familietraditie als fundament. Hun vakkennis gaat al bijna 100 jaar over van generatie op generatie. Hun communicatie ook. De familie Maes klopte bij De Facto Image Building aan voor een frisse kijk op die jarenlange communicatie.

analyse tot in het hart van het bedrijf

Communicatie die al generaties lang meegaat, steek je niet zomaar in een nieuw kleedje. We gingen in dialoog met familieleden & medewerkers om hun verhaal correct en kernachtig te kunnen overbrengen. We volgden hen tot op de fabrieksvloer. We vroegen door op hun waarden. En analyseerden ook hoe andere bedrijven in de sector zich positioneren. Conclusie? De hartelijkheid van de familie en de topkwaliteit van hun producten vonden we niet terug in hun bestaande communicatie.

positionering met gevestigde waarden

De sterktes van de familie Maes zijn ook de USP’s van hun bedrijf. De sterke en rijke familiebanden, die terugkomen in hoe ze met hun werknemers en klanten omgaan. Hun passie voor het vak. En de kwaliteit die zich uit in meesterschap en maatwerk. Daar moesten we mee uitpakken. We focusten ons op deze – sinds 1926! – sterk opgebouwde identiteit. We plaatsten generatie drie en vier voor onze camera. De fotoshoot resulteerde in een fier familieportret, een klassevol campagnebeeld, versterkt door de ‘Masters in Mattress Ticking’ slogan. De vermelding van de oprichtingsdatum geldt als extra keurmerk.

premium producten verdienen premium huisstijl

Topproducten verdienen topcommunicatie. Het familieportret, het kleurenpalet en de klassevolle typo trokken we door in de communicatie offline en online. De nieuwe huisstijl pasten we toe op hun stationary, productfiches, advertenties en hun website. Maes Mattress Ticking kan nu uitpakken met een klassevolle BtoB communicatie, die net als hun eigen producten op Belgische bodem is gemaakt. We voelen ons zowaar zelf een beetje deel van deze meesterlijke familie & communicatie!

Tijd voor een brand new look?

ja graag!