5

Complimentendag: 1 maart? Doen we daar aan mee?

Deel
Een gemotiveerde medewerker is productiever, proactiever en komt ook sneller met originele ideeën voor de dag. De cases en studies die aantonen dat inzetten op welzijn op de werkvloer cruciaal is voor een goed functionerend bedrijf, zijn intussen haast niet meer te tellen.

Yes we do! Want niets voelt zo goed als een welgemeend compliment.

Een gemotiveerde medewerker is productiever, proactiever en komt ook sneller met originele ideeën voor de dag. De cases en studies die aantonen dat inzetten op welzijn op de werkvloer cruciaal is voor een goed functionerend bedrijf, zijn intussen haast niet meer te tellen. Dat een collectief schouderklopje dus wonderen kan doen, dat weet je intussen wel. Maar durf verder te gaan dan dat, want wie voelt er zich graag een nummertje? Niemand toch? Juist in een sterk gedigitaliseerde wereld zijn complimentjes van persoon tot persoon dus extra belangrijk.

Je gewaardeerd voelen, deel van de familie zijn, dat willen we toch allemaal?

Bij Scania Part Logistics, de tak van de Scania-groep die instaat voor de distributie van Scania-onderdelen, doen ze dat intussen al twee jaar. En met succes! Op zo’n dag zet het bedrijf het familiegevoel extra in de verf en worden medewerkers met een leuke actie gemotiveerd om hun “familieleden” een extra welzijnsboostje te geven. Als trouwe klant klopte Scania voor de originele concepten en concrete acties rond Complimentendag uiteraard telkens aan bij De Facto Image Building. Zo maakten we in 2017 een hele reeks buttons met op elk een verschillende eigenschap. Denk bijvoorbeeld aan “Het zonnetje van de familie”, “De stille genieter van de familie” of “De babbelkous van de familie”. Iedereen uit de Scania-familie kreeg een aantal buttons die ze dan aan een “bijpassende” collega konden geven. Daarnaast werden er als extra cadeautje van het bedrijf ook fortune cookies uitgedeeld. Vorig jaar zetten we een gelijkaardige actie op poten met mentosrolletjes waar een compliment op stond. Van Scania zelf kreeg iedereen toen een winkelkarmuntje als extraatje.

Het ging dus telkens om kleine acties. Maar: a small step for companies, a huge leap for wellbeing. Wat telt is de intentie. Het gevoel dat zo’n compliment oprecht gemeend is. En op dat vlak misten de acties hun doel niet! Ook dit jaar mochten we dus weer het beste van onszelf geven om een leuke campagne te bedenken. Benieuwd wat we deze keer uit onze hoed toveren? Hou dan zeker onze sociale media in de gaten!

En waarom zelf niet een actie op touw zetten? Bedenk zelf ook een manier om je medewerkers het gevoel te geven dat ze speciaal zijn en pluk er de vruchten van! Een beetje inspiratie nodig? Dan denken we graag met je mee!

Intussen geven we je alvast een dikke duim. Want je verdient het dubbel en dik!

Een motiverende highfive, samen met DFIB?
andere blogberichten