image005-scaled

De allesoverziende art director

Deel
Met een hoofd vol levendige ideeën strooit ons Kim vlotjes met krachtige visuals. Ontdek hoe onze state of the art director zowel De Facto Image Building als campagnes voor onder meer Comfortlift laat shinen.

Art director? Say what?

Het is niet simpel om de job als art director in een paar woorden uit te leggen. Er bestaan allerhande AD’s in verschillende sectoren. Je studeert niet af als art director. Het is ook niet echt een rol, maar eerder een bedrevenheid.

Als art director bij De Facto Image Building ben ik verantwoordelijk voor het creatieve proces rond het ontwerpen en ontwikkelen van campagnes, en visuele uitwerkingen van huisstijlen, advertenties, websites …

Art directors zijn betrokken in het hele creatieve proces, van briefing tot uitwerking. Dat zonder het strategische luik uit het oog te verliezen. Gedurende het proces houden we rekening met budgetten en de soms strakke deadlines.

Van creatief ei tot kippenvelmoment.

Mensen inspireren en geïnspireerd worden door anderen: als AD is het belangrijk het talent in de mensen om je heen te herkennen. Ass kunnen kicken met copywriters, designers, fotografen, regisseurs … daar draait het om. I’ll never work alone.

Het mooiste aan mijn job? Als team tot een resultaat komen waar de klant kippenvel van krijgt, en samen de pluimen op onze hoeden steken.

Tell me more, tell me more.

Om mijn job nog tastbaarder te maken, haal ik er graag een mooie case bij. Voor onze klant Comfortlift mochten we een nieuwe campagne opzetten, die de beoogde doelgroepen op de juiste manier raakt.

In een eerste fase organiseerden we een brandkeyworkshop en leerden we onze klant en het doelpubliek beter kennen. Uit de workshop vloeide een duidelijke briefing waarmee de copywriter en ik aan de slag gingen.

Na ge-brainstorm en ge-pingpong kwamen we tot een concept dat zowel visueel als tekstueel klopt. De klant was helemaal mee, volgde ons advies en gaf ons de ‘go’ om over te gaan tot de uitwerking van de ideeën.

Wanneer de offertes goedgekeurd zijn, komt de hele productiemolen op gang. En dat is ook zo tof aan deze job: het concept komt tot leven! Het gaat van het casten van modellen, het bepalen van de styling, tot de zoektocht naar de perfecte locatie. Samen met onze partner FilmFolie werd alles geregeld en vastgelegd.

Ready, steady, shoot!

no one was harmed in the making of this video

Twee dagen op shoot, weg van het scherm, de kuiten ingesmeerd. 🙂
Op een toplocatie in Antwerpen werden op dag één de foto’s geshoot, dag twee was voorzien om de video’s op te nemen. En dit alles gebeurde op een ‘safe’ manier!

Mijn taak op set is om alles een beetje te overzien. Zit die arm juist? Ziet de styling er goed uit? Cadrage ok? Check! We shooten tot we het ‘YES’-beeld hebben en kloppen dit af met de klant.

Happy client, happy me.

Als alle beelden zijn bewerkt en opgeleverd, ga ik of gaan mijn collega’s aan de slag met de grafische verwerking. Online, print, social media … Het wordt allemaal op punt gezet en volgens het uitgestippelde mediaplan opgemaakt. Het resultaat mag er zijn en de schouderklopjes van onze klant, die doen altijd deugd.

Benieuwd naar het eindresultaat van deze case?

Kim Puissant

CREATIVE DIRECTOR

Zin in een kippenvelmoment?
andere blogberichten