header-google-jobs-scaled

Google For Jobs: Next level for Employer Branding

Deel
Na een succesvolle kick-off in de VS drie jaar geleden, is Google For Jobs van plan om vanaf september 2020 ook België te veroveren. Deze zoekmachine voor jobs laat de recruitmentwereld een trapje hoger klimmen.

What’s in a name?

Je herkent ze vast wel. De onmisbare filters in Google Shopping die ervoor zorgen dat je vliegensvlug vindt waar je naar op zoek bent. Een echte lifehack als je het ons vraagt!

Wat als er nu een filter bestond die ons in een-twee-drie leidt naar de perfecte job? Maak kennis met de filter der filters, Google For Jobs. Wie zoekt die vindt, maar niet zo snel als Google. We dare you! Het rondneuzen op tientallen jobsites, jobboards en Linkedin. Het voelt vaak als een speld in een hooiberg zoeken.

Deze eyecatcher bovenaan de zoekresultaten – krijgt ook wel de fancy naam ‘widget’ – maakt een einde aan die ellenlange zoektocht naar een nieuwe job en bundelt alle vacatures op één plaats. Wie wordt daar nu niet gelukkig van?

Snel even de zoekopdracht verfijnen (functie, locatie, type contract, …), één klik op de muisknop, et voilà. Daar is de landingspagina van de werkgever of recruitment partner met die aantrekkelijke solliciteerknop. Bye irrelevante, dubbele en misleidende vacatures!

Na een succesvolle kick-off in de VS drie jaar geleden, is Google For Jobs vorige maand gestart om ook ons land te veroveren. De early adopter in jou kan haast niet wachten om concullega’s een stap voor te zijn. Eén ding is zeker. Deze zoekmachine voor jobs laat de recruitmentwereld een trapje hoger klimmen.

Win-win voor werkgever én werkzoekende

Wist je dat? 73 % van de werkzoekenden de zoektocht naar een job start in Google (Bron: CareerBuilder)? We hoeven jou dus niet meer te vertellen dat vindbaarheid in Google the key to success is. Google For Jobs biedt een opportuniteit om de zichtbaarheid van vacatures een flinke boost te geven. En ja, zelfs zonder te adverteren! Hoog tijd om die SEO-skills opnieuw boven te halen.

Door de ‘candidate-first’ mentaliteit van Google bereikt ook de ervaring van de kandidaat een ongezien hoogtepunt. Zichtbare logo’s, ratings en reviews van werkgevers geven kandidaten dat extra – zacht – duwtje.

Kandidaten die door je vingers glippen, is door de komst van deze tool verleden tijd. De weg naar een ontmoeting tussen kandidaat en werkgever was nooit eerder zo kort.

Klaar voor de start?

Na het lezen van deze blog staat scoren in Google For Jobs op jouw nr. 1 most wanted? Een Google-proof website is all it takes. Via het toevoegen van gestructureerde data in de code maken we Google nóg wat slimmer. Google zou Google natuurlijk niet zijn als er geen eigen spelregels waren. Hoe rijker de vacature, hoe beter Google begrijpt voor wie de vacature bestemd is. En hoe groter de kans om te schitteren in die eerste zoekresultaten.

De komst van Google For Jobs moet een motivator zijn voor werkgevers en recruiters om hun rekruteringscommunicatie naar een hoger niveau te tillen.

Wij helpen jou als werkgever of recruiter graag klaarstomen.

 

Vind het juiste talent, sneller.
andere blogberichten