sophie-vancauwenberghe-stagair-blog-headerv3

Mijn verrijkende stage bij De Facto Image Building

Deel
Aan alle mooie stages komt een eind. Sophie vertelt ons alles over haar negen weken bij ons.

Als deel van mijn laatste jaar marketingcommunicatie startte op 8 februari mijn stage bij De Facto Image Building. Met veel stress en nat van de sneeuw vatte ik mijn eerste werkdag aan. Ik kreeg een rondleiding en maakte coronaproof kennis met de fantastische collega’s via Teams. Meteen werd ik aan het werk gezet en mocht ik mee brainstormen over een mailing. De eerste week werd voornamelijk besteed aan het inwerken in de flow van De Facto Image Building, maar eens vertrokken kreeg ik grotere verantwoordelijkheden. In totaal werkte ik negen weken stage af, waarin mijn stagementor me uitstekend begeleidde.

Skills verbreden

Door de coronamaatregelen werkte ik het grootste deel van de stage van thuis uit. Koffietje, kaarsje aan voor de gezelligheid en de dag kon starten. Ik moet toegeven dat ik meestal een joggingbroek aanhad in de  plaats van een deftige broek! Mijn werkdagen begonnen meestal met een call met mijn stagementor om de dag te overlopen. In mijn middagpauzes probeerde ik altijd even naar buiten te gaan voor een wandelingetje, vaak samen met mijn twee broers.

 

Ik leerde veel bij en kreeg de kans om mijn inbreng te doen in onze vele projecten, verspreid over verschillende aspecten: een volledige branding, de opbouw van een website, gegevens halen uit Google Analytics, presentaties maken, werken met grafische programma’s zoals InDesign, marktonderzoeken … Ik heb mijn bestaande skills kunnen verbreden en heb nieuwe vaardigheden geleerd.

Vanop de eerste rij

De leukste ervaring was ongetwijfeld het meegaan naar de shoot voor onze klant Comfortlift. Zo’n shoot meemaken was al lang een droom van mij! De shoot begon om 7 uur en eindigde pas in de avonduren. Alle acteurs legden op voorhand een coronatest af, zodat alles veilig kon verlopen. Het was een beleving om alles eens vanop de eerste rij te zien verlopen!

Nu komt er een einde aan mijn stage. Maar bij De Facto Image Building zijn ze nog niet van mij af. Ik start hier namelijk een studentenjob. Ik wil De Facto Image Building graag bedanken om me deze kans te bieden en een verrijking te zijn voor mijn studies marketingcommunicatie!

– Sophie Van Cauwenberghe –

Wil je ook een straffe stage lopen bij ons?
andere blogberichten