the-future-is-human-1920x585px

the Future is Human

Deel
Hoewel 2019 nog niet haar laatste bladzijde heeft gedraaid, kwam het kruim van de Oost-Vlaamse ondernemers gisteren samen voor de eerste nieuwjaarsreceptie in een reeks van vele. Klaar voor een avond inspireren en geïnspireerd worden, netwerken en genetwerkt worden…

wat er te leren viel op de VOKA Oost-Vlaanderen nieuwjaarsreceptie…

Hoewel 2019 nog niet haar laatste bladzijde heeft gedraaid, kwam het kruim van de Oost-Vlaamse ondernemers gisteren samen voor de eerste nieuwjaarsreceptie in een reeks van vele. Klaar voor een avond inspireren en geïnspireerd worden, netwerken en genetwerkt worden…

Na een lange dag, was ik er niet 100% op gebrand en als het centrale thema op de drempel van 2020 ‘digitale transformatie’ is, kon ik ervan uitgaan dat er heel wat open deuren ingetrapt zouden worden.

maar toen het plots toch over mensen ging, werd ik wakker

Want ja, uiteraard, the future is digital, maar dat the future ook human is, werd nog eens bevestigd. Zo haalde Rosaline Van Damme van Abetec aan dat het herscholen en motiveren van haar werknemers key was voor de digitale transformatie. Geen ervaring aan de deur zetten en vervangen door digital natives, maar ze fysiek naast elkaar plaatsen op kantoor om zo in te zetten op groeien en leren van elkaar. Dit bleek mede het succes van de digitale transformatie van Abetec te zijn en de interne weerstand te verlagen.

Ook An Deraemaeker van Justified zet in op persoonlijk contact én op de kracht van een netwerk van ondernemers die elkaar inspireren en verder stuwen. Ze weet dat door deze manier van werken, haar groei sustainable is. Naast het feit dat ik enthousiast werd van twee sterke ondernemende vrouwen die het over digitalisatie hadden, was ik ook vooral blij te zien dat deze ondernemers naast hun brandende tech ambitie ook hun menselijk kapitaal naar waarde konden schatten.

en toen kwam nog de VOKA Legende Oost-Vlaanderen aan de beurt

De sympathieke en razend ambitieuze dertiger Jonas Dhaenens van team.blue was een frisse wind in het rijtje van legendes. Toen hij het persoonlijk contact met klanten, in hun eigen taal, aanhaalde als één van de redenen waarom een Gents Tech bedrijf de concurrentie kan aangaan met de Silicon Valley big shots, kon hij in mijn ogen al niets mis meer doen. Een founder van een Unicorn (bedrijf van 1 miljard) mét een Gents accent, een grote smile en een nog grotere drive, de ideale VOKA Oost-Vlaanderen ambassadeur lijkt me.

Want ja, vandaag en morgen gaan we voluit voor digitaal, maar wel met de power van mensen als drijvende motor. Bedrijven die voor een digitale transformatie staan en het digitale denken helemaal in hun strategie inbedden, slagen doordat hun mensen dit dragen, van binnen uit.

Niets digital stardust, maar de kracht van mensen. People first dus!

Leve de digitalisering.

andere blogberichten