breng je (bier)etiket tot leven met Snappress!

tip: breng je (bier)etiket tot leven met SnapPress!

- Michiel D’Haeze, Web en motion designer

Een eeuwenoude abdij die haar brouwerij nieuw leven inblaast met een lekker biertje. En het bieretiket vervolgens tot leven brengt met een heerlijk hedendaagse app?  Jawel, wij klonken samen op dit bruisende idee én de uitvoering ervan.

extra persaandacht v/door een levend bierflesje

De indrukwekkende ‘Abdij van Park’ in Heverlee heeft haar eeuwenlange brouwtraditie nieuw leven ingeblazen met de hernieuwde brouwerij die de naam ‘Braxatorium Parcensis’ – latijn voor: Abdij van het park – kreeg. Hun eerste bier, ‘Libertus 1’ werd op 7 september aan het grote publiek voorgesteld. En kreeg meteen de nodige persaandacht.

pater voor de camera

Bezielers achter het project zijn huidige bewoner van de abdij pater Filip en ondernemer Joris Brams. Joris consulteerde ons met de vraag hoe we met een beperkt budget een meerwaarde konden creëren aan het etiket. SnapPress leek ons daar het ideale middel ervoor. Communicatiestrateeg Liesbet en ikzelf als digital designer dachten samen het scenario uit, en trokken naar de abdij voor een video-opname met pater Filip.

SnapPress brengt print tot leven

Met behulp van de augmented reality (AR) app SnapPress til je eender welke soort drukwerk tot een hoger niveau door er een interactieve wereld aan toe te voegen. Aan de hand van video’s, audiobestanden, 3D-animaties of interactieve links verleg je de grenzen van print tot ver voorbij haar fysieke limieten. Met SnapPress creëer je een wereld waarin digital en print samenkomen. Het enige wat je nodig hebt om toegang te krijgen tot deze wereld, is het drukwerk en een smartphone met daarop de gratis app.

Wij streefden ernaar om AR zodanig te integreren dat het lijkt alsof het drukwerk écht tot leven komt. De kranten uit de Harry Potter films zijn niet langer fictie!

SnapPress = technisch hoogstandje

Bij de integratie van SnapPress moesten we rekening houden met de hoek & context waarin de gebruiker het drukwerk scant. In dit geval gingen we er van uit dat de gebruiker het drukwerk in een hoek van +- 45° graden van bovenaf bekijkt.

We kozen er bewust voor om het etiket zichtbaar te laten en de AR-elementen rondom het etiket te plaatsen. Naast de ronde vorm van het flesje hadden we nog een oppervlak, waar we op ingespeeld hebben: namelijk de tafel waarop het flesje staat. 

Bij een Snappress integratie is het belangrijk om de gebruiker te triggeren, en hen er attent op te maken dat ze het drukwerk kunnen scannen. We hielden in het achterhoofd dat dit medium voor de meeste mensen nieuw is. Daarom staan op het flesje de stappen om het etiket tot leven te brengen. 

Stappenplan: breng je bier tot leven

talloze mogelijkheden met SnapPress

  • Etiket tot leven brengen
  • Catalogus met producten in 3D
  • Jobadvertentie met videotestimonial
  • Verpakkingen met augmented reality
  • Visitekaartje met doorklikbare social media-buttons

‘snappen’ van een eeuwenoud verhaal

Het resultaat functioneert als een digitaal geïntegreerd info-platform met weetjes over de geschiedenis van de brouwerij en de abdij waarin ze is gevestigd.

Wie het biertje scant, wordt verwelkomd door Pater Filip, die smakelijk van zijn Libertus staat te genieten. Horizontaal op de tafel verschijnen 3 iconen waarop je kan doorklikken. Elk icoon symboliseert een thema dat te maken heeft met het bier. Achter elke button schuilt meer informatie over de symboliek van de illustraties op het etiket.

Rechtsboven zweven er een aantal aanklikbare sociale media-icoontjes en een button met daarachter een video met een virtuele rondleiding in de brouwerij. Santé!

Michiel D’Haeze
Web en motion designer
Heb je zelf een etiket dat je naar een hoger niveau wil tillen?
ja graag!

andere blogberichten

alle blogberichten

5 dingen die ik niet wil vergeten wanneer dit alles achter de rug is.

We zitten er nog steeds middenin, in een situatie die we nooit hadden kunnen verzinnen. Ik lees veel verstandige zaken over deze periode, over hoe we allemaal anders zullen gaan werken, de kleinere dingen zullen appreciëren, meer duurzaam en digitaal zullen gaan “when all this is over”. Maar net zoals je tijdens de vakantie denkt: […]

lees meer

Complimentendag: 1 maart? Doen we daar aan mee?

Een gemotiveerde medewerker is productiever, proactiever en komt ook sneller met originele ideeën voor de dag. De cases en studies die aantonen dat inzetten op welzijn op de werkvloer cruciaal is voor een goed functionerend bedrijf, zijn intussen haast niet meer te tellen.

lees meer