waarom-social-advertising-in-je-mediaplan-moet

waarom social advertising in je mediaplan moet

Deel
Zit social advertising al in jouw mediaplan? Heb je al (video)ads lopen op Facebook, LinkedIn, YouTube, Instagram, Pinterest? Ja. Goed bezig! Neen. Dan moet je nu verder lezen hoe je deze sociale media hyperdoelgericht én budgetvriendelijk inzet.

Facebook ads for the win

Laten we starten met een mindblowing cijfer om het belang van dit social media kanaal te beschrijven. Met 2,23 biljoen actieve maandelijkse gebruikers is Facebook het allergrootste sociale netwerk, en behoort het tot een van de belangrijkste advertentiekanalen wereldwijd.

Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Of wil je nog meer ruchtbaarheid rond je merk, producten en diensten? Wil je elke dag onder de ogen van je doelgroep komen? Of wil je dat ze meer naar je website doorklikken? Een campagne op Facebook kan meer dan 1 doel van je realiseren:

  • Merkbekendheid
  • Bereik
  • Websiteverkeer
  • Leadgeneratie
  • Engagement
  • Conversies
  • Appinstallaties
  • Videoweergaven
  • Chatberichten


Adverteren op Facebook kent ook meer dan 1 voordeel. En dat bedacht niet alleen Mark Zuckerberg. Dat denken wij ook. En dat kunnen wij voor je doen. Maar lees eerst even verder wat Facebook allemaal voor je kan betekenen.

1. Facebook = meetbook

In tegenstelling tot traditionele advertentiekanalen is via Facebook vrijwel alles meetbaar. Aan de hand van een Facebook-pixel – lees: kort stukje Javascript op je website die het gedrag van websitebezoekers bewaart – kunnen we heel wat conversies in kaart brengen.

Ook Google Analytics zorgt dat we de impact van campagnes op je website kunnen meten. Hoelang blijft je websitebezoeker op een specifieke landingspagina? Hoeveel pagina’s bekijkt je bezoeker gemiddeld? Welke blogposts worden het meest gelezen? Allemaal vragen waar wij dankzij data-analyse een antwoord op hebben.

2. Facebook = like voor je budget

Als adverteerder heb je zelf in de hand hoeveel je per dag spendeert, of welk looptijdbudget je inzet. Adverteren op Facebook geldt voor iedereen. Of je nu een kleine kmo of een grote multinational bent. De doelstellingen van je campagne, en het type content, bepaalt hoeveel je voor een Facebook-ad betaalt. Bij een cost-per-click (CPC) betaal je enkel wanneer iemand klikt op de advertentie. Bij een cost-per-mille (CPM) betaal je wanneer je advertentie 1.000 keer werd vertoond.

3. Facebook = we trace you

Facebook-ads bereiken jouw doelgroep op basis van hun locatie, leeftijd, taal, geslacht, demografische gegevens, interesses, gedrag … Wij stellen je ideale doelgroep samen. En dat is nog maar the tip of the iceberg! Met de advertentietool kunnen we nog dieper segmenteren. Door lookalike audiences in te zetten, matcht Facebook jouw huidige fanbase>websitebezoekers>e-maildatabase met gelijkaardige profielen op Facebook. Ook voor custom audiences, zoals je klanten, kan je een campagne opmaken. Door je ideale doelgroep te benaderen, zet je je budget superefficiënt in. En wat als … je jouw doelgroep nog niet goed kent? Aan de hand van campagnemetrics achterhalen we de profielen met het meeste potentieel.

4. Facebook retargeting = must!

Wat is retargeting? Heel simpel: het opnieuw benaderen via advertenties van personen die interactie hebben vertoond, maar (nog) niet de gewenste actie hebben ondernomen. Zoals solliciteren op de website. Retargeting campagnes kennen een hoge click-through-rate (CTR) en conversion-rate (CR).

b2b-marketing met LinkedIn-ads

Wist je dat LinkedIn het #1 kanaal is voor b2b-marketeers? Hoog tijd dus om die eerste campagne te lanceren en de concurrentie een kick in the ass te geven! De mogelijkheden om de ideale doelgroep te bereiken lijken wel eindeloos. Targeten op bedrijfstakken, functietitels, studierichtingen, vaardigheden, aantal jaren ervaring … het kan allemaal. En het gerucht dat adverteren op LinkedIn duur is? Neem je best met een korrel zout. LinkedIn kent een hogere ROI dan de meeste andere kanalen. Zo hebben LinkedIn ‘Kom bij ons werken-advertenties’ een doorklikratio (CTR) van 50x hoger in vergelijking met andere wervingsadvertenties.

video marketing is King. Welcome YouTube ads!

Kostenefficiënt je bedrijfsvideo verspreiden? 1 adres: YouTube. Als tweede grootste zoekmachine wereldwijd en met 1 miljard gebruikers zijn de opportuniteiten voor bedrijven gigantisch. De toekomst voor videomarketing ziet er fel rooskleurig uit. Marketeers voorspellen dat tegen 2021 82% van de onlinetrafiek naar video’s zal leiden. Video’s creëren meer engagement en laten conversies stijgen.

Tegen 2021 zal 82% van de online trafiek naar video’s leiden.

Bron: Cisco

Naargelang de doelstelling van je campagne – merkbekendheid, leadgeneratie, merk- en productoverweging… – kies je voor het best bijpassende advertentietype. Jij kiest bijvoorbeeld zelf wanneer je advertentie wordt afgespeeld: voor, tijdens of na een video. Je kiest of je advertentie al dan niet kan geskipt worden door de kijker. En je kiest waar je advertentie verschijnt: zoekresultaten op YouTube, naast gerelateerde video’s … Op gebied van segmentatie onderscheidt dit kanaal zich van de andere social media door ook op keywords te targeten.

Instagram-ads voor een hoog merkengagement

Instagram is een kanaal vol millenials op zoek naar inspirerende, visuele content. Ads op Instagram zet je op vanuit de Facebook-bedrijfsmanager. De uitgebreide targetingopties krijg je er dus gratis bovenop! Dit in combinatie met de hoge engagement van Instagram, maakt van dit kanaal een topper om te integreren in je onlinestrategie.

inspireer én verkoop met Pinterest

Last but not least: het kanaal der inspiratiekanalen: Pinterest! Marketeers hebben er even op moeten wachten. Maar sinds april 2019 is het mogelijk om ook in België aan de slag te gaan met advertenties. Met +175 biljoen ‘pins’ – lees: ideeën, tips in de vorm van visuals – biedt het kanaal een heleboel inspiratie.

Wat dit kanaal zo uniek maakt, is dat het zich focust op een pullstrategie in plaats van een pushstrategie. De advertenties onderscheiden zich nauwelijks van de andere content op het platform, waardoor de gebruiker ze niet als storend ervaart.

Meer dan 50% gebruikt Pinterest bovendien met een koopintentie. En da’s muziek in de oren voor bedrijven en marketeers. Dit maakt van Pinterest een ideaal kanaal om websiteverkeer te genereren en je verkoop te stimuleren.

voorbeeld nodig?

Partena Hulp in huis wou employer of choice worden bij huishoudhulpen, en dat in een zeer concurrentiële markt. Wij zetten tot op vandaag Facebook, YouTube en Instagram massaal in om geïnteresseerden naar hun jobsite te gidsen. En dat loont, want ze haalden al meer dan 500 nieuwe huishoudhulpen in huis! Ontdek hier meer van deze case

besluit

Socialmedia-advertising is essentieel voor je onlinemarketingstrategie.
En moet gewoon in je mediaplan zitten. Want je bereikt er je ideale doelgroep mee, op een zeer budgetefficiënte manier.

Wil je ook social advertising in je mediaplan?
andere blogberichten