header-1 (1)

Een dag uit het leven van onze web- en motiondesigner.

Deel
Michiel D’Haeze, onze specialist in web- & motiondesign, geeft je een inkijk in een doorsnee werkdag voor hem bij De Facto Image Building. Een tipje van de sluier: wireframes & animaties.

“Goeiemorgen, alles goed?”

Wanneer ik om 9 uur op de powerbutton van m’n iMac druk, heb ik al een heuse strijd achter de rug met de snoozebutton van mijn wekker. De rest van mijn bescheiden ochtendroutine bestaat uit ontbijten en koffie zetten.

Eerste taak van de werkdag: mails checken. Intussen laat Microsoft Teams mij het muziekje horen van de eerste inkomende call. Het tweede liedje in mijn dagelijkse afspeellijst komt van onze creatieve directeur Jürgen: “Goeiemorgen, alles goed?” Waarna we samen de planning van de dag overlopen.

Wireframes?

Gisteren ben ik gestart met het uitwerken van een wireframe voor een nieuwe website. Vandaag ga ik deze verder afwerken. Een wireframe is een eerste “schetsmatige” uitwerking van de opbouw van een pagina en de structuur van een website, zonder dieper in te gaan op vormgeving en stijl. De focus ligt hier op inhoud. Wat komt er allemaal op de site? Op welke pagina komt welke info? De menu-items en titels worden grotendeels benoemd. Maar als er nog geen copy voorhanden is, gebruiken we vaak lorem ipsum (=tijdelijke plaatsvervangende tekst, een soort nep-latijn) als lopende tekst. Zo krijgen we al een beeld van hoeveel copy er nodig is.

Pauze!

’t Is middag! Sinds de eerst lockdown heb ik me voorgenomen om na de lunch mijn sletsen in te ruilen voor mijn bottinen, en een klein wandelingetje te maken door de Baaigemse velden.

Feed me the feedback

Na de middag leg ik de laatste hand aan de wireframe, en upload ik die in InVision. InVision is een handige online tool waarmee ik de wireframe interactief kan maken. Dat wil zeggen: ik kan links leggen tussen de verschillende pagina’s, en alle menu-items en buttons aanklikbaar maken. Als ik hiermee klaar ben, kan ik collega’s en klanten uitnodigen in InVision of hen een linkje mailen. De wireframe opent dan in de browser, en iedereen kan (net zoals in een pdf) gemakkelijk feedback toevoegen.

Byebye Webdesign. Hello Motiondesign!

Mijn functietitel is web- en motiondesigner, en om mijn werkdag af te sluiten ga ik nog even in motiondesignermodus. Ik krijg namelijk een briefing voorgeschoteld voor een rekruteringscampagne van een woonzorgcentrum. Deze klant is op zoek naar een nieuwe directeur, en wil met deze advertentie iets meer opvallen dan met een statisch beeld op social media. We ontvingen logo, copy en enkele foto’s. Daarmee ging ik aan de slag voor een animatie van 30 seconden.  

Klaar!

De werkdag zit erop! IMac aan de kant, gitaar in de hand!

(PS: Herman Schueremans, als je dit leest: boek mij.)

Michiel D’Haeze

WEB & MOTION DESIGNER

Wil je meer over ons te weten komen?
andere blogberichten